![]() |
Gyllene och smakrik soppa med potatis morot och kikärter. |
Soppa med guldkant
4 port:
4-5 potatisar
2 morötter
1 gul lök, eller purjolök
1-2 klyftor vitlök
1 burk kikärter eller 2-3 dl kokta
2 msk olja, raps eller oliv
1 l grönsaksbuljong
1 citron, saften av halva eller mer efter smak
1 pkt saffran (0,5g)
salt o svartpeppar
hackad persilja (eller dill)
ev lite finhackad röd chili
ev yoghurtklick eller liknande att servera i soppan
Gör så här: Hacka löken grovt och skär rotsakerna i mindre bitar, lagom stora/små för att passa i skeden du ska äta soppan med, tycker jag är ett bra mått. Fräs löken någon minut i oljan i en stor kastrull. Tillsätt potatis och morotshack och pressad eller hackad vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning. Häll sedan på buljongen och låt soppan koka på svag värme ca 10 minuter under lock. Häll ner 1 burk avrunna och sköljda kikärter, pressad citron och saffran. Låt koka ihop tills grönsakerna är mjuka och soppan lätt simmig. Smaka av med salt och peppar och blanda strax före servering ner finhackad persilja (eller dill).
![]() |
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar