torsdag 16 juni 2011

Du är väl inte sugen på något gott?

Oh nej, inte jag heller!* Men OM jag skulle vara det så skulle jag bjuda mig själv på en sådan här ikväll:

lovely peaches med hackad rostad sötmandel och yoghurt

Ugnsbakade persikor:
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Halvera en persika per person, pilla loss kärnorna och lägg persikorna i en ugnsfast form med snittytan uppåt och baka i ugnen i ca 10 minuter. Vill man kan man hälla en tesked amaretto, dessertvin eller något annat alkoholhaltigt i varje halva innan man skjutsar in formen i ugnen. Servera persikorna överströdda med hackad rostad sötmandel (görs lättast i torr stekpanna i väntan på att persikorna ska bli klara) samt en klick turkisk yoghurt, vaniljkesella eller glass eller liknande. Man kan förstås även använda nektariner. Och ja, det blir också gott med plommon!

* Lögn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar