tisdag 20 mars 2012

Lyxigt god kornotto for the people!

Kornotto à la lyx

Om du gillar risotto kommer du att gilla den här "kornotton" också! Som du kan se på bilden blir rätten precis lika saftig och krämig som originalet och korngryn är ett billigt och miljövänligt alternativ till ris (närproducerat!) Dessutom är det fiberrikt då det är gjort av hela korn (fullkorn) som klippts i mindre bitar.


Hur du gör? Enkelt. Ta ditt favvorecept på risotto (eller leta upp ett som lockar) och byt ut riset mot korngryn* så är det klart! Min kornotto smaksattes denna gång med torkad Karljohan svamp och finhackad ruccola och riven parmesanost (samt vitt vin och Touch of taste's kantarellfond). Ett annat tips är den här versionen jag gjorde förra sommaren på citron och kronärtskockor.


Missa inte den här risottovarianten, du kommer att bli förvånad över hur lyxigt gott det blir, riktig festmat! 


* Korngryn hittar du i affären på samma hylla som andra gryner och mjölsorter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar