söndag 8 april 2012

Tryffeläggröra

Har ni en fin påskhelg? Det har jag. Tar det piano och läser kokböcker och äter godis och ägg i alla möjliga former. 

Veganomicon

Godis


Ett trevligt inslag på årets påskbord var den här krämiga äggröran smaksatt med några droppar dyrbar tryffelolja, serverad i små knapriga krustader. Bara ett par droppar är vad som krävs för att äggröran ska smaka lyxrestaurang! I bakgrunden skymtar grön sparris med gribichesås.


Krämig äggröra med tryffelsmak

Tryffelolja

En riktigt fin äggröra gör du med färska fina ekologiska ägg och visp- eller kaffegrädde och inte mjölk som bas. Smält en klick smör i en tjockbottnad panna. Sänk värmen. Tillsätt ägg och grädde och rör hela tiden medan äggen låååångsamt stelnar. Salta och peppra försiktigt och droppa i oljan mot slutet. Servera tryffeläggröran varm, förslagsvis i förvärmda krustader eller rostat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar