lördag 7 april 2012

Gör en gribichesås till påsk!

Sauce Gribiche- en given vinnare på ditt påskbord

Gribiche... ett härligt namn på en underbart fransk, grön sås med hackat, hårdkokt ägg i. Mycket gott till "vadsomhelst" (läs klyftpotatis), klassisk till lamm och liknande och alldeles perfekt till sallad!  Får jag bara göra en enda sås i påsk blir det den här. 


Sauce Gribiche
6 port:
30 g babyspenat
1 dl rapsolja eller olivolja
1 kruka persilja
1 msk grov senap, gärna osötad, eller dijonsenap
1 msk kapris
1 msk kaprislag
1/2 pressad citron
2 krm salt
ett par varv med svartpepparkvarnen
2 hårdkokta ägg

Gör så här: Mixa spenat och olja med en mixerstav eller i en matberedare under 2 minuter. Riv persiljebladen och tillsätt dessa samt senap, kapris och kaprislag till spenaten. Mixa slätt. Salta och peppra.
Hacka de hårdkokta äggen och vänd dem försiktigt ner i såsen.

Utan ägg i såsen får du istället en jättegod vegansk sauce verte (grön sås) som fungerar på samma sätt- nästan till allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar