tisdag 22 maj 2012

Pytt i Panna med Tofu - Little pieces in a pan

Pytt i panna var tydligen en "brilliant everyday dish" som Jamie Oliver förälskade sig i när han var i Sverige. Good choice! Hur många vegopyttar kan man då hitta på nätet? Nå, jag fick i alla fall 3180 träffar på Google.se... Så behöver vi ännu ett recept? Ja såklart, min pytt gjord på rökt tofu får ni ju inte missa!


När det gäller pytt i panna är det ju total frihet som gäller. Man tar helt enkelt den potatis (kokt eller rå) och de rotfrukter (kanske är det rotselleri, kålrot, morot, svartrot, palsternacka, persiljerot ) och de lökar (röd, gul, purjo, vitlök, gräslök...) och annat (svamp, bönor, majs t ex.) man hittar i skåpen- det får bli olika varje gång. Stekt ägg och rödbetor till är däremot obligatoriskt för mig.


Ett smidigt och lite fettsnålare sätt att steka pytten på är att bre ut ingredienserna i en bakplåtspappersklädd långpanna med lite olja ringlad ovanpå och ugnssteka i 225 grader! Rör om då och då så att allting steks jämnt. Låt tofun steka med de sista minuterna i ugnen så att den också blir varm.


Pytt i panna med rökt tofu
I min pytt idag:

Rökt tofu
Potatis
Rotselleri
Palsternacka
Gul lök
Olivolja
Salt och svartpeppar


Gör så här: Stek tofun i små kuber för sig själv i en panna så att den får en frestande gyllene yta. Stek sedan lök + potatis + övriga deltagare tills allt är genomstekt och gyllene. Salta och peppra först i slutet. Eller gör detta i ugnen. Servera med stekt ägg och rödbetor. Eller bara rödbetor om du vill. Eller en klick turkisk yoghurt, eller lingonsylt.


Husman när han är som bäst!

Och glöm inte tillbehören!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar