fredag 11 maj 2012

De blåaste boveteplättarna



En underbar frukost/mellanmål!



Härligt blåbärsblå blev mina frukostplättar idag! Detta på grund av att mjölken inte riktigt räckte till och jag fick skarva med yoghurt- blåbärsyoghurt! (Yoggi mini blåbär för att vara noga). Petade ner någon deciliter vanliga blåbär också för sakens skull. Och inte bara vacker färg utan riktigt härlig smak av blåbär fick dessa plättar också. Byt bara ut vetemjölet mot bovetemjöl och någon deciliter av mjölken/filmjölken mot blåbärsyoghurt, följ annars ett vanligt recept för amerikanska-pannkakor med bakpulver i smeten.  


Jag tycker mycket om att använda bovetemjöl istället för vanligt mjöl; plättarna blir lite brödiga och mindre "fjäskiga" i smaken då bovetet i sig smakar lite rustikt. (Ibland beskrivs smaken som nötaktig och lite jordig...) Bovete är en asiatisk gammal kulturväxt och är ett gräs, inte ett traditionellt sädesslag. Därför är det också glutenfritt och en riktig skatt i den glutenfria bakningen- och matlagningen!

Drizzla lite lönnsirap över and you are so in heaven!

Bon appétit mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar