onsdag 17 augusti 2011

Jag provar en ny gröt. Del 7

God morgon! Vad sägs om att börja dagen med en rejäl skål banangröt? Hittade det här receptet i augustinumret av "Vegetarian living" och blev naturligtvis genast olidligt nyfiken! Smakade inte så dumt heller, förutsatt att man är förtjust i varma bananer, men särskilt gott blev det när jag strödde kokossocker ovanpå!

 Karibisk banangröt med kokosmjölk och kokossocker!!

Karibisk banangröt
2 port:
2 mogna bananer
150 ml kokosmjölk
1 msk vetemjöl
1/4 tsk malen kanel
brunt socker, t ex. kokossocker eller farinsocker eller muscovadosocker

Gör så här: Mosa samman bananerna tillsammans med kokosmjölken, använd förslagsvis en mixer. Häll i en kastrull och låt blandningen koka upp och sjud långsamt under omrörning ca 15 minuter. Blanda en redning av mjöl och kanel + lite vatten. Konsistensen ska vara rinnig. Rör ner redningen i gröten och låt koka några minuter tills gröten tjocknat och den råa mjölsmaken kokat bort. Serveras rykande varm, beströdd med socker och gärna en skvätt kokosmjölk. Carribean cooking!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar