onsdag 17 augusti 2011

Smarta små matlådeomeletter!

"En miniomelett är alltid helt rätt", eller...

... "En miniomelett kommer sällan ensam." Populära talesätt från tidigt 1400-tal.

Jag tycker att detta är ett småfiffigt sätt att grädda sin ugnsomelett till matlådan (eller kanske picknicken) på. Du häller helt sonika ner valfri omelettsmet i lätt oljepenslade muffins- eller bullformar, som du sedan låter baka i 200 grader ca 10 minuter eller tills omelettsmeten stannat. 

Här nedan kommer ett förslag om du inte känner inspirationen rinna till med en gång, men annars är det ju fritt fram att rensa kylskåpet! Oerhört typiskt för mig just nu är väl att ha quinoa i allt jag lagar, men prova, det blir jättegott! Naturligtvis kan man ha ost i också. 

Små matlådeomeletter
ca 15 st:
4 ägg
2 dl kokt quinoa, gärna buljongkokt
drygt 1,5 dl majskorn
hackade örter som t ex basilika, persilja, gräslök
chilipepparmix
salt efter förnuft
olja till pensling
muffinsformar eller bullformar

Gör så här: Ställ muffinsformarna på en plåt och pensla dem lätt inuti med lite olja. Blanda samman omelettsmeten och fyll muffinsformarna till ca 2/3. Skjutsa in omeletterna i ugnen och grädda i 200 grader 10-15 minuter. Detta beror naturligtvis på hur stora formarna är. Viktigt att inte övergrädda omeletterna för då blir de torra och trista! 

Packa sedan ner x antal avsvalnade miniomeletter i matlådan, kanske tillsammans med en mumsig sallad av något slag. Och yes, omeletterna är faktiskt lika goda kalla som varma!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar