lördag 20 augusti 2011

Bekvämenchiladas?

Vi är nog många som köpte på oss en hel del tacoprodukter på Coops halva priset-drive den här veckan. När man tröttnat på vanliga wraps kan man göra den här bekvämvarianten på latinamerikas svar på cannelloni. Jag tycker verkligen om de små svarta bönorna, de är gulliga och snälla mot magen, men man kan ju använda vilka bönor man vill här. Och hade jag haft färsk koriander hemma så lita på att jag stoppat dessa enchiladas sprängfulla med den, men hey, that's perhaps just me...


Enchiladas med svarta bönor, majs, keso och ost-fyllning!


Enchiladas
4 port:

4 stora tortillabröd
fyllning:
svarta bönor, 1 förpackning eller ca 230g
majskorn, 1 liten burk eller ca 2 dl
Keso, 1 liten burk, 250g
riven ost, 1 dl, t ex mager gratängost eller liknande
tex mex kryddor som chilipulver, mald spiskummin, mald koriander, salt, oregano osv eller färdig kryddblandning
topping:
tacosås på burk, 1-2 burkar, valfri styrka + ev lite vanlig tomatsås om du som jag är lite mesig och inte vill att det blir för chilistarkt, eller om du ska bjuda barn på det här!
riven ost, 1/2 dl

Gör så här: Rör samman alla ingredienser till fyllningen, som ska vara ganska välkryddad och smakrik och fördela den i fyra stora tortillabröd:



Rulla ihop och lägg bröden i en lätt oljad ugnsfast form. Täck med tacosåsen (som ev. är utrörd med lite vanlig tomatsås). Dränk inte rullarna 1- 1,5 burkar räcker! Strö över lite riven ost.


Ställ in formen i 225 gradig ugn och grädda i ca 15 minuter, de sista fem minuterna kan du köra på grill för att få en tjusigt gyllene yta. Servera med en krispig sallad och ett glas lättöl! 

1 kommentar:

  1. tack för den! blir perfekt förrätt till kidsen på nyår!

    SvaraRadera