En skål bladspenat väntar på sin vinägrett... |
I den hade jag valnötsolja (som ni vid det här laget förstått att jag använder ganska ofta), balsamvinäger (gillar Änglamarks ekologiska), (dijon)senap och flytande honung. Salt och peppar och lite, lite smulad torkad oregano. Kanske var det bara så att proportionerna blev extraextraperfekta, jag vet inte och kan inte ens redogöra för hur mycket eller hur lite jag tog... Men utgår man ifrån ett normalt recept så tänk ungefär 1 del vinäger till 4 delar olja. Ta det försiktigt med senapen och överdriv inte med honungen. Tillsätt oljan sist. Häll den goda vinägretten över en spenatsallad med rostade valnötter, så får ni se!
Någon dag när jag känner mig rik och lyxig ska jag köpa valnötsolja haha Såg förresten på dr Oz förra veckan och han sa att valnötsolja tar bort bukfettet på en. Och om dr Oz säger det, ja då vet du att det är sant!
SvaraRaderaHär har du länk: http://www.drozfans.com/dr-ozs-advice/dr-oz-walnut-oil-coconut-oil-canola-oil-good-news-about-fat/
Tack förresten för den absoluta cravingen jag just fick på bladspenat och valnötter.
Haha, varsågod och tack själv, ska absolut kolla upp vad dr Oz har att säga om saken! :)
SvaraRadera