söndag 18 september 2011

Papperstunna potatissnurror

Om man har lyckan att äga en mandolin, så kan man nästan löjligt snabbt svänga ihop dessa toppengoda potatissnurror! Det är viktigt att potatiskakan blir supertunn, annars är det svårt att få till en någotsånär jämn rulle. Hade en morot i också, för det där lilla extra...


Jättegoda tapas till ett glas öl


Pappersstunna potatissnurror
1 rulle, ca 15 st bitar
2 potatisar
1 morot
salt och svartpeppar efter smak

fyllning:
1,5 msk philadelphiaost eller liknande färskost
1 msk tångkaviar (eller vanlig stenbitsrom om du hellre vill)
citronsaft
ev. lite hackad dill
svartpeppar

Gör så här: Skala morot och potatisarna och skiva dem på en mandolin så tunt som möjligt. Salta och peppra på skivorna. Värm lite rapsolja i en teflonstekpanna, bred ut morot och potatis lite i omlott i ett tunt lager och stek på medelvärme tills undersidan är gyllenfrasig. Vänd kakan. Detta kan ju vara lite klurigt... Jag tycker att det bästa sättet är att försiktigt fösa över kakan på ett bakplåtspapper och sedan snabbt vända kakan med den ostekta sidan neråt i stekpannan igen. Stek tills kakan känns helt mjuk och fått fin färg även på den andra sidan.

Låt potatiskakan rinna av på hushållspapper och låt svalna innan du brer fyllningen (rör bara ihop philadelphiaost och tångkaviar, (hackad dill) och en skvätt citronsaft och smaka av) över den och rullar ihop den till en rulle. Förvara inplastad i  kylskåp tills servering, då du skivar kakan i tunna skivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar