onsdag 7 september 2011

Lättlagad paj med filodeg och ratatouille

"Gamla trogna läsare" kommer säkert ihåg min fäbless för filodeg och hur jag brukar roa mig med att baka paj med filodeg som botten istället för vanlig pajdeg, eftersom a) det går så fort b) det är magert och c) är ju så delicious! Här kommer den senaste mycket lättlagade varianten från mitt kök:


Filodegspaj med ratatouillefyllning, c'est si bon!



Lättlagad paj med filodeg och ratatouille

filodegsark 4 st, tinade enligt anvisning på förpackningen eller köp en sort från kyldisken
3 ägg
2 dl (havre)mjölk
1/2 paket fetaost
1 förpackning av French Ratatouille (Findus Green Deli Sidedish, i frysdisken)
1 krm salt och 1 krm svartpeppar
olja till pensling

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en pajform med fyra ark (i lager) filodeg och pensla lätt med lite olja mellan varje ark och låt degen hänga ut lite över kanterna, för det ser ju snyggt ut!

Vispa samman äggen, (havre)mjölken och lite salt och svartpeppar till äggstanningen. Sprid ut innehållet i en förpackning fryst ratatouille i botten av formen, ratatouillen behöver inte tinas först. Strö sedan över fetaosten i grova smulor och häll i äggstanningen.

                      

                      

Skjuts in i ugnen! Låt gräddas ca 25- 40 minuter, eller tills äggstanningen har stelnat och fått en fin aptitlig kulör, vilket kan ta olika lång tid beroende på om du använder havremjölk (som tar lite längre tid) eller vanlig mjölk.

Efter sådär tio minuter kan det vara behövligt att täcka över pajen med aluminiumfolie så att filodegen inte bränner och sedan kan man ta bort folien igen under slutskedet av gräddningen. Servera en fräsch sallad till!

Bon appétit
                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar