tisdag 20 september 2011

Små kawaii tofubiffar

Släng dig i väggen, Wallenberg!

Äntligen äntligen äntligen, har jag lyckats tota ihop ett recept på tofubiffar som a) smakar något b) håller samman när man steker dem och c) är så små och gulliga att japanofilen i mig måste ropa: kawaii!! (Gullig!! eller söt!!)

Inte mycket mer att säga. Servera dem gärna till sweet chilisås eller någon fruktig chutney. Riset har jag stoppat i biffarna. Ett bra sätt att ta tillvara på kokt överblivet ris på!


Små kawaii tofubiffar
ca 20 st:
1 förpackning marinerad tofu (Kung Markattas t ex)
2 medelstora ägg
2 dl kokt råris
1 dl ströbröd eller pankobrödsmulor
1 riven vitlöksklyfta
chilipeppar
ca 1 cm riven färsk ingefära
hackad koriander
lite citronjuice eller lime
lite soja eller hoisinsås
några droppar sesamolja

Gör så här: Mixa i matberedare tofu och ägg till en ganska jämn smet. Rör sedan ner övriga ingredienser för hand och kör inte mer med kniven. Justera smakerna. Behövs mer syra eller sötma? Mer chili? Låt sedan smeten stå och svälla en stund (ca en halvtimme).

Forma smeten till 1 cm tjocka små urgulliga biffar. Mina små gjordes på 1 msk smet per biff. Stek dem i lite rapsolja tills de blir gyllene på varje sida. Det tar bara ett par minuter per sida. Smaklig måltid!

3 kommentarer:

  1. sjukt, skulle just lägga upp ett recept på tofubiffar haha vi får väl prova varandras helt enkelt då :P

    SvaraRadera
  2. sv: nu har jag försökt använda mitt pkt NoEgg i det mesta bara för att se vad produkten går för och nog fungerar den ok MEN undra sa flundra om inte maizena är likvärdig... tycker sockerkakan blir lite bubblig men i såser är NoEgg jättebra.

    SvaraRadera