fredag 2 september 2011

Gräddiga guldgula kantareller och pappardelle

Tack och lov, så behöver man varken ha så mycket tid eller ork att stå och slita vid spisen, man kan ju äta fantastiskt gott ändå! Ikväll blev det gräddstuvade guldgula kantareller och pappardelle, ugnsrostade kvisttomater samt sallad med spenat och valnötter och favoritvinägretten.

Herr Kantarell möter Fru Pappardelle...

Visste ni att kantareller faktiskt innehåller lite D- vitamin? Inte många grönsaker som gör det...

Gräddiga guldgula kantareller
ett ungefärligt recept lagom för 2 portioner:
ca 130 g gula svenska kantareller
1/2 gul lök
1 - 1/2 dl havregrädde (oatly iMat, 13%) eller en annan matlagningsgrädde du gillar...
lite pressad citron
salt och svartpeppar

Gör så här: Rensa kantarellerna: dvs borsta/skrapa bort ev smuts men skölj dem inte!
Hacka kantarellerna grovt- eller inte alls om de är små. Finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja i medelvarm stekpanna, den ska inte ta så mycket färg. Tillsätt kantarellerna och fräs dem gyllene under omrörning.



När de är klara kan man salta på dem, men helst inte innan då saltet drar ur vätska. Öka temperaturen i stekpannan och häll på havregrädden och låt koka upp och puttra några minuter. Smaka av med citronsaft salt och svartpeppar. Servera förslagsvis till pasta. Vänd då den nykokta pastan direkt i stekpannan och blanda runt ordentligt. Lyxmiddag på under tjugo minuter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar