Pizza till middag en helt vanlig måndag? Ja för sjutton! Gör man den själv behöver inte pizzan bli så kaloristinn att den måste klassas som fredagslyx. Använd t ex en magrare ost och några fina grönsaker till fyllning. Rota runt i grönsaksdisken, var lite galen och testa något nytt, man måste faktiskt inte köra bacon/ost/tomat/svamp varje gång man bakar pizza! (Ja lillebror, jag vänder mig särskilt till dig).
Idag testade jag alltså fänkål på pizzan och det blev superbt! (Fräs den som hastigast i lite olivolja först så hinner den fina smaken sedan blomma ut ordentligt på pizzan). Hade ingen tomatsås hemma men hittade en burk auberginröra i skåpet, vilket nästan är ännu godare. Och så lite apetina fetaost (10%) och ett ägg, en doft av oregano et voilá! Måndagslyx om du så vill. Använder du en färdig pizzabotten är det också både snabb- och lättlagat.
Fänkål, aubergine, fetaost, oliver och ägg... hmm... är det bara jag eller känns det inte lite grekiskt eller sydfranskt sådär?
Fänkål, auberginreröra, oliver, fetaost, oregano och ägg |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar