måndag 5 november 2012

Dags för banan-chokladkaka, walnuts & ginger style!

Bjud in dina vänner på a nice cup of tea! And do it the banana-chocolate way, med valnöts-ingefärstwist!! Mums, indeed! Perfekt också att baka om man har en klase bananer liggande som börjar se lite väl brunfläckiga ut. När man bakar med bananer måste de nämligen vara rejält mogna, så att banansmaken verkligen ger sig till känna. Köp KRAV bananer! Bättre för miljön, för dem som arbetar på bananodlingarna och bättre smak!


A luscious dark cake full of chocolate and stuff...


Banan-chokladkaka walnuts & ginger style

75 g mörk choklad, smält i mikron eller över vattenbad
1 dl flytande margarin eller ca 100g smör/margarin
125 g socker
2 ägg KRAV-märkta
125 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rågad msk kakao
en nypa salt
2 mediumstora KRAV-bananer, riktigt riktigt mogna och mosade
1 rejäl näve valnötter, hackade
1 mindre näve kanderade ingefärsbitar hackade

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång kakform med lite margarin.
Smält chokladen. Rör samman flytande margarin/smör och sockret fluffigt. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och rör noga mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt ordentligt.

Rör ner i smeten tillsammans med smält choklad, mosad banan, valnötter, ingefära. Rör tills smeten blivit blandad med veva inte på i flera minuter. Häll i bakform och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45- 50 minuter. Sätt dig och lös ett sudoku eller ett  klurigt korsord under tiden.Snart kommer en ljuvlig doft att spridas i köket. Prova med en sticka. Om den är torr, är kakan klar.

Servera med en klick grädde blandad med naturell yoghurt- fräscht



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar