A luscious dark cake full of chocolate and stuff... |
75 g mörk choklad, smält i mikron eller över vattenbad
1 dl flytande margarin eller ca 100g smör/margarin
125 g socker
2 ägg KRAV-märkta
125 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rågad msk kakao
en nypa salt
2 mediumstora KRAV-bananer, riktigt riktigt mogna och mosade
1 rejäl näve valnötter, hackade
1 mindre näve kanderade ingefärsbitar hackade
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smörj en avlång kakform med lite margarin.
Smält chokladen. Rör samman flytande margarin/smör och sockret fluffigt. Tillsätt sedan äggen, ett i taget och rör noga mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, salt ordentligt.
Rör ner i smeten tillsammans med smält choklad, mosad banan, valnötter, ingefära. Rör tills smeten blivit blandad med veva inte på i flera minuter. Häll i bakform och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45- 50 minuter. Sätt dig och lös ett sudoku eller ett klurigt korsord under tiden.Snart kommer en ljuvlig doft att spridas i köket. Prova med en sticka. Om den är torr, är kakan klar.
Servera med en klick grädde blandad med naturell yoghurt- fräscht |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar