Man kan förstås göra denna välkända frukost/brunchrätt på många sätt, med olika bröd och tillbehör. Grundprincipen är att doppa vitt/ljust bröd i en pannkakssmet och steka. Klassiskt och jättegott är att sedan snabbt vända de nygräddade riddarna i kanel och socker. Jag lägger gärna till något lite mer proteinrikt, som kvarg eller Keso. Alla sorters frukt och bär blir naturligtvis jättegott till.
Heter "arme Ritter " på tyska |
Poor knights of Windsor |
- Fattiga riddare
- 2 personer:
4-5 skivor ljust bröd, surdegsbröd eller rostebröd, vilket som...
1 ägg KRAV-märkt
1 nypa salt
1/2 msk socker
1 1/2 dl mjölk eller havremjölk - 1/2 dl vetemjöl
smör eller rapsolja att steka i
kanel och socker till servering (klassiskt) eller... - jordgubbsylt och kvarg
Gör så här: Vispa ihop ägg, salt, socker, mjölk och mjöl (det kan du göra direkt i en djup tallrik) och doppa brödskivorna ordentligt i smeten. Stek i några minuter på varje sida och vänd lätt i strösocker och kanel. Servera gärna med en stor klick kvarg eller Keso som du blandat med jordgubbssylt. - Fattiga riddare vegan/ äggfri/ glutenfri/ mjölkfri variant
- 2 personer:
- 4-5 skivor ljust bröd, glutenfritt vid behov
- 1 1/2 dl havre/soja eller rismjölk
- 1/2 tsk citronsaft
- 1 nypa salt
- 3 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl, t e x ljus mix eller rismjöl
- 2 msk potatismjöl
- rapsolja eler mjölkfritt margarin att steka i
- kanel och socker
- sylt
- Gör så här: Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Gör annars på samma sätt som ovan.
- Mumsa på!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar