söndag 16 oktober 2011

Pastel de Choclo- qué azucarado!

Es muy rico! Täcket är ganska sött, fyllningen är salt...


Och den här blev jag bjuden på i helgen! En chilensk majsgratäng fylld med spännande godsaker! Vilseledd av namnet letade jag en stund efter chokladbitar, men Choclo betyder tydligen majs :P 


Gratängen består av en kryddig vegofärs (soja- eller quornfärs) eller köttfärs i botten och ett täcke av mixad majs, mjölk, ägg och bakpulver. När man skär ut en bit av den nygräddade gratängen ramlar glada överraskningar som söta russin, salta oliver och ägg ut. Inte dumt alls menar jag!


Det finns många recept på Pastel de Choclo att kika på om man googlar. Somliga innehåller både köttfärs och kyckling. En fin vegansk variant av denna rätt sägs fixas lätt om man utesluter de hårdkokta äggen i fyllningen och använder sojagrädde eller sojamjölk och majsmjöl istället för mjölk och ägg till majstäcket. 

1 kommentar:

  1. Älskar majstäcket! Gjorde rätten på livmaken men då på det "köttiga" sättet :P Ska verkligen prova med sojafärs.

    SvaraRadera