Man blir väl aldrig trött på pannkaka? En riktig vardagsvinnare tycker jag, särskilt om man gör den lite mer nyttig och mättande med rivna potatisar, rotfrukter eller andra grönsaker i... Och så tycker jag att det blir dödsläckert med fetaost i! Servera lingonsylt och en massa salladsblad till. Billigt är det och perfekt lunchlådemat dessutom!
4 port:
1 msk smör
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt och lite vitpeppar
1/2 tsk salt och lite vitpeppar
2 potatisar
1-2 morötter
1 liten lök eller purjolök
smulad fetaost
Skala och riv potatis och morot grovt. Ansa och skiva purjolöken eller löken. Fräs gärna gul lök i lite olja i en stekpanna innan du har med den i pannkakan. Fördela grönsakerna i botten på långpannan. Häll smeten över. Strö över fetaosten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat. Servera med lingonsylt och råkost.
Vilket supertips! Vips har pannkakan blivit lite mer matnyttig och smakrik
SvaraRaderaJa exakt :) Hur smidigt som helst!
Radera