torsdag 16 augusti 2012

Ugnspannkakan är en vardagsvinnare!

Man blir väl aldrig trött på pannkaka? En riktig vardagsvinnare tycker jag, särskilt om man gör den lite mer nyttig och mättande med rivna potatisar, rotfrukter eller andra grönsaker i... Och så tycker jag att det blir dödsläckert med fetaost i! Servera lingonsylt och en massa salladsblad till. Billigt är det och perfekt lunchlådemat dessutom! 


Man kan ha i vilka rotfrukter som helst! 


Ugnspannkaka med potatis och fetaost
4 port:
1 msk smör
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt och lite vitpeppar
2 potatisar
1-2 morötter
1 liten lök eller purjolök
smulad fetaost

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Smörj en långpanna ca 30 x 40 cm (för 4 port) med matfettet. (Alt. att du blandar smält smör direkt i smeten och klär ugnsformen med bakplåtspapper.) Vispa ägg, mjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken. Tillsätt salt och peppar. 

Skala och riv potatis och morot grovt. Ansa och skiva purjolöken eller löken. Fräs gärna gul lök i lite olja i en stekpanna innan du har med den i pannkakan. Fördela grönsakerna i botten på långpannan. Häll smeten över. Strö över fetaosten. Ställ in i ugnen ca 30 minuter eller tills pannkakan stelnat. Servera med lingonsylt och råkost.

2 kommentarer:

  1. Vilket supertips! Vips har pannkakan blivit lite mer matnyttig och smakrik

    SvaraRadera