måndag 16 januari 2012

Dagens Mandelsmörtips...

Lyxigt gott med rostade mandlar!


Jaha, så har jag trillat dit, i Lyxfällan... Tycker oftast att många av Reneé Voltaires produkter är ack så goda men omotiverat dyra och köper dem mer sällan än vad jag har lust till. Det här mandelsmöret måste jag ändå unna mig. Visst, en burk kostar ca 70 spänn för 180 g, men Gud I Himlen Vad Gott Detta Är! 

Mandlar innehåller fullt av nyttiga fetter och mineraler och ingredienslistan på det här ekologiska nötsmöret är föredömligt kort: Mandlar och havssalt. Det här smöret väljer jag tusen gånger hellre än sockersötade jordnötssmör "utspädda" med odefinierade (och möjligen härdade)vegetabiliska oljor. 

Fast Kung Markatta säljer ett fint ekologiskt jordnötssmör utan salt, det tycker jag också att man kan prova. Jag brukar göra en grym jordnötssås med den till t ex Gado Gado (fin indonesisk grönsaksrätt med kokta grönsaker och ägg) eller till wokade grönsaker.

Det här goda mandelsmöret sparar jag till vardagslyxiga tillfällen- som idag då det blir som tillbehör till en snabbvariant på ett tidigare recept: ugnsbakade jordärtskockor; där jag helt enkelt ersätter hasselnötterna med det här mandelsmöret. Ett litet och tämligen hälsosamt kvällssnack framför tv:n :)

4 kommentarer:

 1. Älskar det där mandelsmöret! Men ja, lite väl högt pris på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju så gott! Det är tyvärr svårt att göra ett bra mandelsmör själv, jag skulle gärna vilja veta hur man gör...

   Radera
  2. Rosta mandlarna i ugnen eller stekpanna och kör sedan i mixern så har du snart ditt egna mandelsmör. Man kan tillsätta lite extra olja om det blir för torrt.

   Radera
  3. Tack för tipset! :)

   Radera