Just att kombinera en baljväxt (som linser eller bönor) med ett spannmål (som pasta eller bröd) förbättrar proteinkvaliteten i din vegetariska måltid. Linserna och pastan kompletterar varandra, så att alla viktiga aminosyror finns med i tillräcklig mängd för kroppen att bygga proteiner med. Detta är glädjande - och viktigt- inte minst om du är vegan!
20 minuter i köket, max! |
3-4 portioner:
Köp hem fem! |
300-400 g pasta, valfri sort naturligtvis!
1 burk färdig tomatsås, valfri sort den också- håll ögonen öppna efter extrapris!
1 förpackning/ burk gröna linser- jag gillar Zetas små ekologiska gröna linser bäst...
Några skivade urkärnade oliver, gärna både svarta och gröna, ta så många du gillar, jag tar typ hela burken..
Färsk basilika
Gör så här: Under tiden din pasta kokar sköljer du av linserna i ett durkslag, öppnar tomatsåsen och häller båda dessa i en kastrull för uppkok på spisen. Medan såsen puttrar skivar du oliver och strimlar basilika. Oliverna går i tomatsåsen, likaså lite av basilikan om såsen inte redan innehåller mycket basilika.
Nu är det i det närmaste klart. Servera såsen och den nykokta pastan rykande heta med en aning strimlad basilika på toppen. Mums!
Tips! Gör som på restaurangen och värm gärna tallrikarna några minuter i ugnen (75-100 grader) eller mikron några sekunder.
Tips 2! Vill du lyxa till det lite kan du riva lite parmesanost eller smula lite fetaost över.
Tips 3! Om du är som jag och gillar kapris kan du komplettera oliverna med några sådana också...
Tips 4! Servera såsen till något annat än pasta, t e x quinoa, bulghur, matvete, mathavre, det är också jättegott! Och rätten görs enkelt glutenfri om du använder glutenfri pasta eller något naturligt glutenfritt gryn som quinoan här, eller helt bovete, eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar