Det doftar också underbart i köket när du gör den här kakan lovar jag, hjärtat kan inget annat än att glädjas och solen kikar fram fast det är snökaos. Servera kakan till ditt eftermiddagste, lite ljummen med en klick crème fraiche, eller vaniljglass eller min personliga favorit: en blandning av vispad grädde och kesella (kvarg), jättefräscht!
Let the sunshine in!! |
Solig polentakaka med mandel och citrus
100 g sötmandel
1 2/3 dl socker
100 g smör eller margarin
2 ägg
rivet skal och saft från en citron gärna KRAV- märkt
rivet skal och saft från en apelsin gärna KRAV-märkt
1 dl polentagryn
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter, ca 1 1/2 liter, med lite polentagryn.
1 dl polentagryn
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter, ca 1 1/2 liter, med lite polentagryn.
Tvätta citronen och apelsinen i ljummet vatten och riv skalet, försök att inte få med något av det vita, det smakar ganska beskt. Mal sötmandeln med hjälp av en mandelkvarn.
Rör socker och fett poröst i en bunke och blanda sedan ner äggen, citronsaft och apelsinsaft.
Tillsätt mandelmjölet, rivet citronskal och rivet apelsinskal.
Blanda samman polentagryn, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Fördela smeten någotsånär jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min tills kakan fått färg och släppt lite från kanterna.
Detta är en av de där kakorna som blir godare och godare efter några timmar, så gör den gärna en dag i förväg!
Tillsätt mandelmjölet, rivet citronskal och rivet apelsinskal.
Blanda samman polentagryn, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Fördela smeten någotsånär jämnt i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min tills kakan fått färg och släppt lite från kanterna.
Detta är en av de där kakorna som blir godare och godare efter några timmar, så gör den gärna en dag i förväg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar