Tzaynuggets med två dipper: hummus och hemmagjord hamburgerdressing |
Sallad på hel bulghur, inlagd röd paprika och hackad ruccola |
Tzaynuggets, up close and personal... |
Tzaynuggets
Obestämd mängd, jag gjorde ca 25 st:
Tzaybitar
pankosmulor eller ströbröd
salt, peppar, paprikapulver
ägg alt. sojagrädde
rapsolja
Gör så här: Doppa tzaybitarna (tinade om de varit frysta) i uppvispat ägg och sedan i en blandning av pankosmulor eller ströbröd, som du kryddat upp lite extra med t ex salt och paprikapulver. Lägg de panerade godbitarna i en lätt oljad ugnsform. Ringla några få droppar olja över- behövs verkligen inte några stora mängder! Ugnsbaka nuggetsbitarna i 225 grader i ca 25 minuter. Vänd på bitarna en eller två gånger under tiden. De är klara när de ser härligt gyllenkrispiga ut. Ät och njut!
Obs! Vill du panera utan ägg? Prova att doppa tzaybitarna i lite sojagrädde/mjölk eller vatten utblandat med maizena innan du doppar bitarna i ströbrödet.
Undrar du vad tusan tzay är för något? Se här ett tidigare inlägg där jag lagade tzayspett- gott det också!- och där jag beskriver konceptet lite grand samt filosoferar över buddhistmunklivet...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar