fredag 12 oktober 2012

Gör en höstig gratäng på rotfrukter och svamp



En samling strimlade rotisar

Har du köpt på dig mer rotfrukter än vad som får plats i kylskåpet? Åh, det hoppas jag! 
Då gör vi rotfruktsgratäng tycker jag. Härlig höstmat att äta som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till ditt och datt. 
   I min höstiga gratäng finner vi: potatis, morot, gulrot, rotselleri, gul lök, vitlök, oatly i mat (havregrädde), kantarellfond, torkad svamp (Karljohan), lite av blötläggningsvattnet från den torkade svampen (innehåller jättemycket fin smak så kasta inte bort det!), vitlök, timjan, havssalt och svartpeppar. Och jag äter gärna min gratäng med ett par skivor gravad lax till. 
  


En god middag!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar