fredag 19 oktober 2012

Fräsch matvetesallad med majrova och yoghurt


En skön hög på tallriken...

Får du syn på en majrova så lägg genast vantarna på denna goda och vackra variant av kålsläktet och gör t ex den här goda salladen! Majrovan har ett vitt mjällt fruktkött och smakar som en mild rättika/rädisa och kan ätas både rå och tillagad. Och rovor är mycket C-vitaminrika, se där ännu en fördel!
    Den här salladen passar utmärkt bredvid både ditt och datt på lunchtallriken.
Man kan lätt lägga till t ex rivet äpple eller morot, lite hackad lök och experimentera med andra örter. Låt fantasin ta dig dit den vill bara.... 
   Ett annat spännande förslag på en jättegod maträtt med varma majrovor hittar du här och är väl värt att kolla upp :)


Här tillsammans med fiskkakor, tomatklyftor  och späda mangoldblad


Sallad på matvete och majrova
3 större och 4 mindre portioner:
4 små fina majrovor
saft av 1/2 pressad citron
1 dl matvete (3 dl kokt)
2 msk majonnäs
1 dl turkisk yoghurt (matyoghurt)
mycket hackad dill eller persilja eller båda två
salt, peppar to taste
ev 1 tsk socker

Gör så här: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen och låt det kallna. Grovriv majrovorna (behåll det tunna skalet på) och häll genast över pressad citronsaft. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och kanske en gnutta socker. Happy Days, som Jamie brukar säga!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar