Min zucchini idag är fylld med quornfärsröra (quornfärs+ färdigkryddad tomatsås + en skvätt sherryvinäger, en liten sked honung, lite salt och peppar) och toppad med getost och timjan. Tycker man inte om quorn så blir det lika gott med sojafärs!
Gör så här: Välj en medelstor zucchini för två personer som du halverar och ugnsbakar med lite raps- eller olivolja i 200 grader, ca 30 minuter. Gröp ur kärnorna. Dessa kan du antingen kasta eller blanda ner i färsen som du vill. Salta och peppra lätt i halvorna innan du fyller dem med färsröran. Toppa med smulad getost och låt även några stjälkar timjan gå ner i formen bredvid zucchinin. Fortsätt baka i ugnen tills osten smält och zucchinihalvorna är genomvarma. Servera till en fin sallad med t ex tomatklyftor och ett gott bröd! Yummie
Timjan och chèvre |
Tätt, tätt ligger vi |
och väntar på att bli uppätna |
Ett par tips! Man kan även fylla zucchinin med färsröra som blandats ut med kokt ris, eller kokt bulghur. Då blir det både lite billigare och matigare. Och istället för quorn- eller sojafärs kan man blanda en röra med kokta små linser (bruna eller gröna), det blir också riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar