Rågmjölsgröt
1 portion:
3/4 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten
1 krm salt
valfritt tillägg: russin, grovrivet äpple
servera till: mjölk och lingonsylt
Gör så här: Koka upp vatten och salt. Vispa ner mjölet lite i taget. Låt småkoka på svag värme 8-10 minuter. Rör om då och då. Rör ner russin eller äpple mot slutet av koktiden om du vill.
Frukostläsningstips: Den här intressanta artikeln (klicka på länken!) om hur bra råg håller oss mätta jämfört med vete och om hur fördelaktigt råg är för stabila insulin- och blodsockervärden. Råg är verkligen good news för den som har diabetes och/eller behöver gå ner i vikt!
Superfrukost!! |
Råg i ryggen (klicka) |
Komplettera med smörgås och frukt |
Du följer väl med i min spännande serie? Här nedan finns länkar till del 1-8.
Jag provar en ny gröt. Del 1
Jag provar en ny gröt. Del 2
Jag provar en ny gröt. Del 3
Jag provar en ny gröt. Del 4
Jag provar en ny gröt. Del 5
Jag provar en ny gröt. Del 6
Jag provar en ny gröt. Del 7
Jag provar en ny gröt. Del 8
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar