fredag 27 maj 2011

Grön Matlagning, sista träffen

Lite vemodigt men ack så roligt, skulle man väl kunna sammanfatta den sista träffen av den tappra studiecirkeln i Grön Matlagning! Temat var Raw Food och det var något våra modiga kursdeltagare tog sig an med den sedvanliga bravuren. Här kommer ett smakprov på rätterna och även några bilder på våra fina deltagare att sitta och bli nostalgisk över. Tack alla ni, det var ett stort nöje för Anna och mig att få träffa er varje torsdag och vi kommer att sakna er, så hoppas att vi ses igen!


Raw Smulpaj med äpple och tahini

Raw Morotspaj med sötpotatis

Raw Food juicer. Till vänster: Groddsurpris och till höger: Love at first sight

Raw sushirullar med avokadofyllning

Bananbollar och "Raw kanelbullar"

Mangodessert

Vi försöker organisera en gruppbild. Från vänster: Åsa, Anna-Stina, Astrid, Anne- Marie, Ellen,
Ann-Catrin och knästående: Camilla

Cornelia kom visst inte med på första försöket...


Glada cirkeldeltagare

Glada cirkeldeltagare 2

Ett Raw Food bord rensas på tjugo minuter sådär...


Smulpaj med äpple och tahini


1-2 äpplen (beror på hur stora de är)
2 msk krossade linfrön
1 msk skalade hampafrön (kan ersättas med kokosflingor om de är svåra att få tag på, men de är goda)
1 msk kokosflingor
1,5 krm torkad ingefära
1,5 krm malen chili
1/2 tsk riven muskotnöt
1/2 tsk kanel
2 msk kallpressad rapsolja (alt. kokosolja)
1-2 msk honung
Några msk tahini
Gojibär
Kanel att pudra över

Gör så här: Mixa alla torra ingredienser i matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt oljan och honungen och kör igen till en deg. Skiva äpplena tunnt som till en vanlig äppelpaj och lägg i form eller på tallrik. Fördela degen som smuldeg över äpplena. Ringla över tahini och garnera med gojibär och ännu mer kanel!

Love at first sight- juice
Till det här receptet behöver du en råsaftcentrifug.

2 rödbetor
2 äpplen
1 citron
1 bit färsk ingefära
250 g frysta jordgubbar
färsk mynta

Gör så här: Alternativ 1) Kör de fyra första ingredienserna till juice i en centrifug och mixa tillsammans med frysta jordgubbar och mynta. Smaka av med ev mer citronjuice och spä ev med lite kallt vatten. Serveras iskall. Dekorera gärna med myntan.
Alternativ 2) Använd tinade eller färska jordgubbar och kör alla ingredienserna i centrifugen. Smaka av med ev mer citronjuice och spä ev med lite kallt vatten. Serveras iskall. Dekorera gärna med myntan.



1 kommentar:

  1. Naaw! Vilka fina kort på våra fina deltagare :) Vad jag kommer sakna dem!

    Blev nu sugen på att dra fram råsaftscentrifugen igen och göra en rödbetsdrink.
    Ha de gött!

    SvaraRadera