tisdag 3 maj 2011

Filodegsinbakade bananer


Bananer i pyjamas

Med risk att framstå som en filodegsfanatiker vill jag bara tipsa om att man kan rulla in bananhalvor i tredubbla lager av filodeg, pensla med lite, lite olja eller smält smör mellan varje lager, lägg i en ugnsform eller på plåt, strö en nypa socker över varje rulle och skjutsa in i ugnen i 200 grader. Paketen mörknar fort, kanske inom fem minuter, så passa så att de inte bränner och täck över med aluminiumfolie när de ser lagom fina och aptitliga ut, så att du kan grädda totalt ca 15-20 minuter, för man vill ju att bananerna inuti ska hinna bli riktigt genomvarma och mjuka!

Sen har du en slags fettsnålare variant på friterade bananer som alla kinakrogar brukar ha, fast lyckliga du, dessa är ju faktiskt ännu godare!
Servera gärna med en klick turkisk yoghurt eller kvarg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar