söndag 15 maj 2011

Delikat tofu- & kronärtskocksdipp

Tofu- & kronärtskocksdipp

Har experimenterat lite med en god tofudipp som man ha till lite vad som helst. Tofu är som bekant en riktigt värdefull proteinkälla och dessutom kalcium och järnrik, vilket gör den här dippen till t. ex. ett första klassens smörgåspålägg i min bok. Hållbar i kylen ca 1 vecka. Den blir faktiskt bara godare och godare när smakerna står och gottar ihop sig.

Tofu- & kronärtskocksdipp
Ca 4dl
1 förpackning naturell tofu, avrunnen 
1 burk kronärtskockshjärtan, avrunnen  obs! se till att hjärtana inte är trådiga eller "vediga" i de yttersta bladen, innan du slänger ner dem i matberedaren/mixern
saft från 1/2 citron
örter dill, persilja, gräslök eller vad man vill
ev. ett par strimlade soltorkade tomater
ev. 1-2 msk turkisk yoghurt eller liknande produkt om man vill att dippen ska vara lite lösare, eller späd med vatten
salt och peppar

Gör så här: Mixa tofu, kronärtskockshjärtan, örter, citronsaft, ev. tomatstrimlor i matberedare/mixer till en slät dipp. Rör ner turkisk yoghurt om du vill att röran ska vara lösare. Eller späd med vatten om du hellre vill det. Justera smakerna efter behov med salt och peppar, mer örter, mer citronsaft osv. Ställ kallt en stund så att smakerna får mogna. Serveringsförslag: använd som dipp/ tapas, som pålägg till finn crisp eller favoritknäckebrödet, eller som fyllning i en matig lunchsmörgås. Enjoy!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar