Just dessa dagar pluggar jag inför terminens sista tenta: "dietetik med sjukdomslära inom pediatrik" och har helt klart svårt att få tid över till matlagning och bloggande! En enkel men ganska stadig lunch blev det i alla fall: taboulehinspirerad sallad på de här goda och lite tuggiga "pärlorna" med bl a fräsch mynta och citron och lite småplock som jag hittat i kyl och frys.
Moghrabiahsallad med sällskap |
Min moghrabiahsallad
Lagom mycket för en styck hungrig student:
1 dl moghrabiah
buljong eller vatten
en skvätt rapsolja
en skvätt citronsaft
färsk mynta
bladpersilja eller vanlig persilja
salt och svartpeppar
ev. spiskummin
ev. små tomatklyftor, små gurktärningar, strimlad salladslök
Gör så här: Koka moghrabiahn enligt anvisningarna på förpackningen. Jag kokar gärna min i lite grönsaksbuljong. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda pärlorna med en skvätt rapsolja, en skvätt citron, salt och peppar, eventuellt en liten doft spiskummin (men ta det lugnt med den för spiskummin är en ganska dominant krydda). Blanda ner massvis med finhackad färsk mynta och bladpersilja. Sedan kan man ha i tomater, gurka eller salladslök om man känner för det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar