En rabarberkompott över en blandning av turkisk yoghurt och Kesella |
Och om man låter en grupp personer gå omkring på en teaterscen och alla icke-unisont mumlar med olycksbådande stämma: "rabarber, rabarber, rabarber..." så låter det jättekusligt. Lärde jag mig på en dramalektion när jag var ung och gick på folkhögskola.
Rabarberkompott
4 späda stjälkar rabarber (ca 200g), lätt skalade
2 msk vatten
3/4-1 dl råsocker eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
ev. en skvätt pressad citronsaft
Gör så här: Skär de skalade rabarberstjälkarna i små bitar (omkring 1 cm) och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och råsocker. Låt koka upp och koka kraftigt under omrörning (gärna med visp) ca 5 min tills rabarbern "smält" och det mesta av vätskan kokat in. Tillsätt vaniljsockret och ev lite citronsaft. Låt svalna.
Serveringsförslag: Rör ihop 50/50 av turkisk yoghurt och Kesella 1% till en blank och slät kräm. Häll upp i fina eller mindre fina glas och toppa med rabarberkompotten samt lite citronzest.
Åh så gott! Jag som precis satt här och kände mig galet sugen på rabarber ;)
SvaraRaderaJapp, nu är det dags att göra en hel massa godsaker av rabarber tycker jag :)
SvaraRadera