Smörslungade majrovor får samsas med potatisgnocchi i chili, basilika och citron |
Kanske inte den mest förhandstippade kombinationen, men ibland blir det så när man tager vad man haver i kylskåpet. Majrovan är en ny, C- vitaminrik bekantskap för mig- en trevlig sådan- så jag ville laga till den så "rent" som möjligt för att verkligen lära känna smakerna; lättkokt i fin grönsaksbuljong och sedan som hastigast vänd i smör i stekpannan och beströdd med finhackad gräslök blev det. Majrovan är verkligen värd att prova! Vacker är den med sin rosalila topp och smakar som en underbart mjäll kålrot som parat sig med en rädisa. Ungefär. Lite grovkornig senap var också gott till.
Sedan råkade det finnas en förpackning potatisgnocchi i kylen och den koktes enligt anvisningarna på förpackningen och vändes sedan genast med en "pastasås" på kallpressad rapsolja, finhackad röd spansk pepparfrukt, pressad citron, citronskal, en gnutta salt och basilika. Molto bene! Och det blev faktiskt inte så fel tillsammans med majrovorna heller, en fin liten sommarlunch!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar