torsdag 30 juni 2011

Kantarellpizza och smultronfrukost

Min pappa hittade kantareller i Sjönevadsskogen här i Halland.
Ja, redan och det är inte ens juli ännu! Sedan blev det kantarellpizza.
Nej förlåt; En Gudomligt God Kantarellpizza, menade jag ju ;-)
Jag blev så entusiastisk att jag nästan glömde bort att fotografera.

Före...

Pizzabottnen är gjord på "vanlig" pizzadeg (receptet ur senaste upplagan av Vår Kokbok) och till toppingen: ett tunt lager tomatsås (sparsamt så att bottnen inte blir för fuktig), några skivor gyllenstekt rödlök (visade sig vara en fullträff i sammanhanget!) och ett litet gäng lättstekta nyplockade kantareller som bara fått smaka lite på saltet och pepparn och sedan några blyga små flagor av parmesanost på det. Till sist en lätt kyss av torkad oregano (för det tycker jag faktiskt är obligatoriskt när man gör pizza) och in i den heta ugnen på 250 grader, baked unto bliss and perfection!

En stund senare... kom jag ihåg att fotograferaOch nu till något helt annat. Smultronen växer så det knakar här i trädgården.
Varje morgon de senaste tre dagarna har jag skördat en mindre skål till frukost på min väg från brevlådan med morgontidningen under armen.
Gissa om det smärtar mig att behöva lämna det här stället! Men ack, det är ju bara ett lånehus och dess riktiga ägare väntas hem snart. Så tills dess proppar jag i mig av trädgårdens goda allt vad jag orkar!


smultronfrukost, underbart ljuvligt

2 kommentarer:

  1. Så otroligt otroligt lyxigt med en hel skål med smultron till frukost :) Underbart! Tänk om man själv fick pimpa frukosten med det någon dag. Jag gjorde förresten ginger ale igår, riktigt gott blev det, tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Jo, det är ju faktiskt väldigt lyxigt med smultron :) Kul att du gillade gingern!

    SvaraRadera