Medurs: Olga, Ida och Halvan |
Denna gång gjorde jag quinoasconesen straight up, no muss- no fuss (nåja, jag hade ju citron i dem förvisso...) och blandade ihop en fastare deg, som nu gick att baka ut och forma till scones. Inte mycket mera att säga faktiskt. Servera dem gärna varma direkt från ugnen, en småregnig försommardag tillsammans med lite florsocker, cream cheese och lemon curd... and a nice cup of tea, of course.
Quinoascones
1,5 dl kokt vit quinoa avsvalnad
ca 4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk socker
1 krm salt
50 g smör, Bregott eller margarin, kallt i små tärningar
1,5 dl mjölk eller havredryck eller liknande
skal och saft av 1-2 citroner
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda den kokta quinoan med de torra ingredienserna. Använd den mindre mängden mjöl först och tillsätt sedan mera bara om det behövs. Ner i bunken också med citronskal och saft. Tillsätt smöret och mjölken och arbeta ihop snabbt till en ganska smidig och oklibbig deg. Forma dina scones såsom du vill ha dem, lägg dem på bakpappersklädd plåt och picka dem med en gaffel. Gräddas lätt gyllene mitt i ugnen ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar