tisdag 7 juni 2011

Quinoascones: andra försöket

Kunde inte riktigt släppa tanken på de där quinoasconesen efter förra "debaclet" då mina scones blev muffins istället... (kan läsas om här: blåbärs-och-quinoamuffins-kind-of ). Har därför återigen klivit upp i sadeln och gett de där sconesen ett nytt försök, som nu blev mycket mera lyckat! Äter på dem just nu i skrivande stund faktiskt.

Medurs: Olga, Ida och Halvan

Denna gång gjorde jag quinoasconesen straight up, no muss- no fuss (nåja, jag hade ju citron i dem förvisso...) och blandade ihop en fastare deg, som nu gick att baka ut och forma till scones. Inte mycket mera att säga faktiskt. Servera dem gärna varma direkt från ugnen, en småregnig försommardag tillsammans med lite florsocker, cream cheese och lemon curd... and a nice cup of tea, of course.

Quinoascones
1,5 dl kokt vit quinoa avsvalnad
ca 4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk socker
1 krm salt
50 g smör, Bregott eller margarin, kallt i små tärningar
1,5 dl mjölk eller havredryck eller liknande
skal och saft av 1-2 citroner

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda den kokta quinoan med de torra ingredienserna. Använd den mindre mängden mjöl först och tillsätt sedan mera bara om det behövs. Ner i bunken också med citronskal och saft. Tillsätt smöret och mjölken och arbeta ihop snabbt till en ganska smidig och oklibbig deg. Forma dina scones såsom du vill ha dem, lägg dem på bakpappersklädd plåt och picka dem med en gaffel. Gräddas lätt gyllene mitt i ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar