måndag 18 april 2011

Godaste glassen!

Min absolut godaste glass

Skulle vilja säga att det är valnötterna som gör den här glassen så extra trevlig. Har man ingen glassmaskin (och det har inte jag) blir ofta hemmagjord glass isig och inte så kul. Valnötterna bidrar med god smak och lite "iskristallkamouflage".
Sedan kommer Kesellan in i bilden, balanserar upp apelsin-, citron-, banansmaken och gör att glassen får en lite frozen yoghurtkänsla över sig. Väldigt fräscht!

Jättegod glass
En ganska lagom mängd:
1 apelsin, saft från hela, skal från 1/2
1/2 citron, skal och saft
2 bananer
1 burk Kesella 10%
1 dl valnötter
1 msk dadelsirap

Gör så här:
Riv skalen och pressa ut saften ur apelsinen och citronhalvan. Mixa alla ingredienser slätt i mixer/matberedare. Jag börjar med att först mixa banan + apelsin- och citronskal och -saft + dadelsirap. Sedan tillsätter jag Kesellan och valnötterna och mixar en kort stund så att valnötterna fortfarande har lite tugg i sig.

Häll smeten i en plastlåda med lock. Ställ in i frysen en halvtimme. Tag ut och rör om glassen kraftigt med gaffel för att krossa iskristallerna. Fluffa upp smeten rejält! Glassen kommer att få en finare konsistens om man gör så. Frys in igen. Upprepa omrörning med gaffeln en eller två gånger till med en halvtimmes mellanrum tills glassen är klar.

Mycket nöje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar